archiveSHBA

Biznes

Gjermania kampione në suficit tregtar, SHBA në deficit

Në parashikimet e Institutit të ekspertëve gjermanë në ekonomi (IFO) për vitin 2018, thuhet se Gjermania do të ketë për shkak të eksportit të lartë edhe sivjet një suficit vjetor prej rreth 299 miliardë dollarë dhe kështu për herë të tretë radhazi do të jetë kampione e botës në suficit....
Biznes

Gjermania kritikon politikën e sanksioneve tregtare të Trumpit

Ministri i Punëve të Jashtme i Gjermanisë, Heiko Maas, ka kritikuar ashpër presidentin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, për imponimin e papritur dhe të njëanshëm të sanksioneve kundër partnerëve tregtarë si Turqia, Kina dhe Rusia. Duke folur në Konferencën vjetore të Ambasadorëve në Berlin, ministri Maas u...
1 12 13 14
Page 14 of 14