archiveSadri Ramabaja

Lajme

Skandal: Agjentë të AKI-së dëshmitarë të rrejshëm – përmenden Thaçi, Veseli, Kurti e Konjufca

Një hulumtim i Paparacit ka zbuluar skandalin më të madh të përfshirjes së AKI-së, Prokurorisë në veprime që rrezikojnë rëndë sigurinë juridike në Kosovë. Ish-prokurori special, Sylë Hoxha në një marrëveshje gojore me ish-drejtorin e AKI-së, Driton Gashi, kanë përfshirë dy agjentë në këtë skandal. Dëshmitë e tyre janë bërë...
Op/Ed

Më 14 shkurt fitoi qytetaria — humbën olhokratët

Dardania jonë, ky krah i Shqipërisë mëmë, më 14 shkurt 2021, duke bërë historinë, i jep hov të ri orentimit të plotë Kombit drejt botës sonë shpirtërore e morale — aleancës sonë politike me demokracitë liberale të perendimit euroatlantik. Shkruan: Dr Sadri RAMABAJA Prioriteti ynë është drejtësia dhe punësimi, ishte...
Op/Ed

Ëndrra e Tedor Herzl’it dhe sivëllait të tij Ukshin Hoti

Njohja e Kosovës nga Izraeli dhe promovimi i marrëdhënieve diplomatike është tregues i miqësisë dhe dëshmi e interesave tradicionale reciproke mes dy kombeve tona. Jo vetëm dy qendrat shqiptare: Tirana dhe Prishtina, por edhe kombi në tërësi, ushqejnë simpati të veçantë për Izraelin. Këto marrëdhënie e kjo miqësi ka historinë...
Op/Ed

Mbrojtja e UÇK-së me strategji mendimi, jo me propagandë banale

Nga Dr. Sadri Ramabaja Republika e Kosovës është produkt në radhë të parë i përplasjeve dhe kompromiseve të dy politikave globale që dominuan shek.20-të. Por, nëse në vitin 1999 ishin SHBA-të që zëvendësuan tri fuqitë e kohës (Rusinë, Austrohungarinë dhe Turqinë), që për këtë hapësirë gjeopolitike me shumë interes, kishin...