archiveRumi

précis

Këto mësime nga ky burrë i rrallë duhet t’i zbatojmë të gjithë dhe do ndryshojmë aq shumë

Mësime nga poeti Rumi Çfarë është helmi? Gjithçka përtej asaj që na nevojitet është helm. Mund të jetë pushtet, rehati, ushqim, ego, ambicie, frikë, zemërim… çfarëdo. Ç’ është frika? Mospranimi i dyshimit. Nëse pranojmë pasigurinë, kthehet në guxim. Ç’ është zilia? Mospranimi i lumturisë së tjetrit. Nëse e pranojmë, kthehet...
précis

Marrim me qindra mesazhe nga Zoti, në çdo çast të jetës sonë

Disa thënie nga Rumi që do ta ndryshojnë komplet botëkuptimin tuaj për jetën. “Çdo moment në jetë përmban qindra mesazhe nga Zoti”. “Duhet të vazhdosh ta thyesh zemrën tënde, derisa ajo të hapet”. “Fuqizo fjalët, jo zërin. Është shiu që i rrit lulet, jo stuhia”. “Kura e dhimbjes gjendet tek...