archiveRexhep Qosja

Lajme

A folën Rugova e Qosja gjatë kthimit nga Franca?

Zëdhënësi i dikurshëm i Presidentit Ibrahim Rugova, Muhamet Hamiti, i ftuar në DPT te Fidani ka folur për raportet Rugova – Rexhep Qosja gjatë periudhës kur është mbajtur konferenca e Rambujesë. Ai ka thënë së gjatë kthimit nga Parisi ka qenë i ulur në një karrige i rrethuar nga Qosja...
Op/Ed

Katër delegacionet e Kosovës në bisedimet me Serbinë, një komedi!

Shkruan: Rexhep Qosja Ka një krizë dhe ka shumë paqartësi në bisedimet e filluara tash e sa vjet ndërmjet dy shteteve të cilat para nëntëmbëdhjetë vjetësh ishin në luftë: ndërmjet Serbisë dhe Kosovës. Në mendjet e përfaqësuesve të këtyre dy shteteve, historia e të cilave është e ngarkuar me shumë...
Lajme

Qosja godet krerët e shtetit, i quan autokratë

Akademik Rexhep Qosja ka pyetur veten dhe të tjerët se si funksionon sot Kosova. Në këtë kontekst, Qosja ka thënë se Kosova sot funksionon si shtet autokratik. Akademik Rexhep Qosja ka vlerësuar se nga Rilindja Kombëtare, shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë dhe ajo e Kosovës, janë dy ngjarjet më të...
Lajme

Qosja tregon kush janë kampionët e korrupsionit në Kosovë

Akademik Rexhep Qosja ka vlerësuar se Korrupsioni është një e keqe e madhe në jetën politike, shtetërore dhe shoqërore, në Kosovë dhe në Shqipëri, ku institucionet shtetërore, kombëtare dhe vendore, ekonomia, arsimi, para së gjithash arsimi i lartë, shëndetësia, madje edhe institucione shkencore e artistike kombëtare janë vatra të korrupsionit...
Op/Ed

Shkëmbimi i territoreve

Shkruan: Rexhep Qosja Ideja e shkëmbimit të territoreve mes Kosovës dhe Serbisë, e bërë publike shumë vite më parë, por e përditësuar dy muajt e fundit, tashmë është ngritur në nivelin e çështjes për të cilën po flitet në gjithë hapësirën shqiptare, madje edhe në diasporë. Çështja e shkëmbimit të...
1 2
Page 2 of 2