archivepunëtor

Lajme

Trajnohen për punë në Kosovë, por synojnë shtetet europiane

Punësimi jashtë Kosovës është një synim dhe ambicie e shumë njerëzve në Kosovë. Persona të rinj dhe ata të moshave të mesme, i ndjekin me interesim kërkesat për punë në tregjet e vendeve të zhvilluara evropiane dhe konform këtyre kërkesave, edhe synojnë të aftësohen që të jenë të gatshëm për...
Lajme

Lexoni zhgënjimin i punëtorit që shkoi për të punuar në Gjermani: Shtëpia ishte si rrënojë, banonim 50 veta

Dhjetra mijëra njerëz nga Ballkani Perëndimor punojnë në të zezë në Gjermani. Në shumë raste kushtet e punës janë të vështira. Shpesh ata mbeten edhe pa para. Industria mashtruese e “ndërmjetësve” lulëzon. Oferta e punës që iu bë Dino Mehiçit tingëllonte shumë joshëse. Ai duhej të paguante vetëm 200 euro...
Biznes

Gjermania hapi edhe 370 mijë vende pune për të huajt

Gjermania ka mbërritur një nivel rekord punësimi të europiano-lindorëve. Në 50 për qind të vendeve të punës të krijuara në këtë vend punësohen të huaj, e shumica vijnë nga Polonia e Rumania. Duke iu referuar shifrave nga Agjencia Federale e Punës, “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” shkruan se, në korrik të këtij...
Biznes

Paradoksi kosovar, vuan nga papunësia e punëtorë s’gjen

Një vend ku papunësia arrin normën e rreth 30 për qind, e kompanitë ankohen se nuk po gjejnë punëtorë mund të tingëllojë si paradoks, por kjo po e përcjell Kosovën muajve të fundit. Kompani në sektor të ndryshëm në Kosovë flasin për mungesë të madhe të punëtorëve. Shumë prej tyre...
Biznes

Kompanitë në Kosovë ankohen se nuk po gjejnë punëtorë

Një vend ku papunësia arrin normën e rreth 30 për qind, e kompanitë ankohen se nuk po gjejnë punëtorë mund të tingëllojë si paradoks, por kjo po e përcjell Kosovën muajve të fundit. Kompani në sektor të ndryshëm në Kosovë flasin për mungesë të madhe të punëtorëve. Shumë prej tyre...
Lajme

Zvicra kërkon punëtorë duke i pajisur me leje qendrimi

Ndërkohë që për pak ditë hapen aplikimet për lotarinë amerikane, një lajm i mirë vjen nga Zvicra, e cila ka marrë vendimin që të japë 1 mijë leje shtesë për punëtorët që vijnë nga jashtë vendeve të BE-së. Ky vendim i autoriteteve zvicerane vjen si përgjigje pas kërkesave të kompanive...