archiveOSCAR

ShowBiz

Këta janë të gjithë fituesit në ceremoninë ‘Oscars 2019’

Janë ndarë të gjitha çmimet e edicionit të 91-të të Academy Awards. Në përmbledhjen e mëposhtme, Telegrafi jua sjell të gjithë fituesit në ceremoninë ‘Oscars 2018’. Skenari më i mirë origjinal: Green Book (Nick Vallelonga, Brian Currie dhe Peter Farrelly) Skenari i përshtatur: BlackkKlansman (Charlie Wachtel, DAvid Rabinowitz, Kevin Wilmott...
Lajme

Tri gra kosovare në garë për çmimin OSCAR

Sivjet është vit i veçantë për industrinë e filmit kosovar, pasi që tri regjisore të saj, Lendita Zeqiraj, Blerta Zeqiri dhe More Raça, mund të jenë pjesë e edicionit të 91 të Çmimeve të Akademisë – Oscar. Filmi debutues i metrazhit të gjatë i Blerta Zeqirit MARTESA fitoi çmimin FIPRESCI...
Lajme

Filmi “Martesa” nga Kosova propozohet për çmimin OSCAR

‘Martesa’ me skenar dhe regji nga Blerta Zeqiri, fitues i dy çmimeve në Festivalin e Filmit në Talin, është propozimi zyrtar i Kosovës për kategorinë ‘Filmi më i mirë i huaj’ në OSCARS. ‘Martesa’ flet për një trekëndësh dashurie pranë dhe gjatë një martese. Në rolët kryesore të filmit janë...