archiveNoam Chomsky

précis

Dhjetë strategji për të manipuluar shoqëritë

Djetë strategjitë e manipulimit të shoqërisë, sipas filolozofit dhe historianit amerikan, Noam Chomsky, shkruan KultPlus: 1. Zhvendosja e vëmendjes Zhvendosja e vëmendjes prej problemeve të rëndësishme te problemet e parëndësishme. Ta bësh opinionin të merret me valën e informatave të parëndësishme, që njerëzit të mos mendojnë dhe të mos fitojnë...