archiveNASA

Shkencë

Dëshironi të jetoni 1 vit në Mars? NASA kërkon katër vullnetarë

NASA po kërkon vullnetarë për të praktikuar jetën në Mars. Katër persona do të kalojnë një vit duke jetuar në modulin 3D. Në këtë mënyrë stimulohen kushtet e jetesës në Mars dhe përgatiten vullnetarët. Objekti i improvizuar ndodhet në Qendrën Hapësinore Johnson të NASA -s në Houston, Texas dhe është...
Shkencë

A është i pijshëm uji që u zbulua në Hënë, flasin shkencëtarët

Të hënën, shkencëtarët e NASA-s njoftuan se kishin zbuluar ujë molekular në Hënë, të bllokuar në akull nëpër sipërfaqen hënore. Nga të dhënat, ata vlerësojnë se ka rreth 40,000 kilometra katrorë ujë në Hënë. Shumë ujë do të thotë implikime të mëdha për ambiciet për të krijuar një prani të...
Shkencë

Shpërthim vullkanik në Venus: NASA publikon pamjet e pabesueshme

NASA ka publikuar pamje të pabesueshme të shpërthimit të një vullkani në Venus. Ndërkohë, sipas ekspertëve, këto vullkane luajnë një rol të rëndësishëm në ekzistencën e mundshme të jetës në planet. Pamjet që janë publikuar janë tepër të rralla. Venusi është planeti i dytë më i afërt me Diellin në...
1 2 3 5
Page 1 of 5