archiveMashtrime

Lajme

Kosovari bleu dru, por diçka e pazakontë i erdhi në vend të tyre

Nuk është vetëm klasa politike ajo e cila po manipulon me qytetarët dhe po i krijon kushte jo të mira për jetë. Pjesë e manipulimeve janë bërë edhe vetë qytetarët, sidomos tregtarët e drunjëve që në mënyra të ndryshme tentojnë të mashtrojnë për të fituar para sa më shumë. E...
Shkencë

Mashtrime dhe Fake News: Pse shumë njerëz vazhdojnë të besojnë?

Sipas një studimi të botuar në Open Mind, nuk është mungesa e inteligjencës që i shtyn njerëzit të besojnë të ashtuquajturat broçkulla shkencore, por mënyra se si reagojnë njerëzit me të cilët ndërveprojmë Pse disa njerëz refuzojnë të besojnë në faktet shkencore, të tilla si fakti se toka është e...