archiveMAShT

Lajme

Shifra të frikshme me Covid në shkollat e Kosovës

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë nuk parasheh mbyllje të institucioneve shkollore, pavarësisht rritjes së rasteve me COVID-19. Deri tash, pozitivë për këtë sëmundje kanë rezultuar 54 mësimdhënës dhe 22 nxënës të infektuar. Në MASHT kanë deklaruar se shkollat nuk do të mbyllen, por se do të organizojnë mësimin sipas...
Lajme

Ministria e Arsimit me një njoftim të rëndësishëm për mësimdhënësit dhe nxënësit

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë nuk parasheh mbyllje të institucioneve shkollore, pavarësisht rritjes së rasteve me COVID-19. Deri tash, pozitivë për këtë sëmundje kanë rezultuar 54 mësimdhënës dhe 22 nxënës të infektuar. Në MASHT kanë deklaruar se shkollat nuk do të mbyllen, por se do të organizojnë mësimin sipas...
Lajme

Zëvendësministri i ri i Arsimit me notë mesatare 6.8, ende nuk i ka përfunduar studimet bachelor

Driton Bardheci, i cili sot është emëruar zëvendësministër i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, sipas Organizatës Studentore “Studim, Veprim, Kritikë”, ende është duke i ndjekur studimet bachelor në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”. Sipas kësaj organizate Bardheci ka notën mesatare 6.8, transmeton Gazeta Sinjali. “Driton Bardheci, është student i cili...
Lajme

Ministria e Arsimit jep lajmin nëse do të ndërprehet mësimi në Kosovë shkaku i koronavirusit

Drejtuesit e institucioneve arsimore dhe shëndetësore në Kosovë janë mbledhur sot për të diskutuar rreth planit të veprimit për ndërmarrjen e masave preventive kundër koronavirusit. Ministrja Hykmete Bajrami në koordinim me zyrtarët e Institutit Kombëtarë e drejtorë komunalë të arsimit janë marrë vesh që mësimi të mos ndërpritet. “Pasi që...
Lajme

Bytyqi rehaton në MASHT të afërmen e asistentes së tij – vajzën e gjinekologut në rastin e Drenasit

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë në Kosovës është bërë vatër e punësimeve farefisnore. MASHT-i i ka vazhduar kontratën mbi vepër ish-kandidates për asamble në Komunën e Prishtinës njëherit aktivistes së partisë Nisma Socialdemokrate, Valdete Prebeza. Mirëpo, lajmi.net merr vesh se pjesë e MASHT-it është bërë edhe vajzës së vëllait...
Op/Ed

Alarmi për skandalin e radhës në Ministrinë e Arsimit

Nga Hajriz Meleqi Ende pa u harruar skandali i testit "Hoti", po troket në derë skandali tjetër, shumëfish më i rrezikshëm për arsimin kosovar-skandali në proqesin e vlerësimit të teksteve shkollore. KOHA net shkruan: "Në vlerësimin e teksteve shkollore janë bërë shkelje të shumta dhe kërkohet anulimi i proqesit". Se...
Lajme

Ish drejtoresha e Ministrit të Arsimit, Shyqyri Bytyq, nën hetime për konflikt interesi

Ardiana Bunjaku ishte emruar kryesuese e Këshillit Drejtues të Universitete të Prishtinës “Hasan Prishtina” në shkurt të vitit 2018. Ditë më parë ajo ka dhënë dorëheqje nga kjo pozitë. Burime të Gazetës Politike brenda Rektoratit të Universitetet të Prishtinëa kane bërë të ditur se ndaj ish-kryesueses Ardiana Bunjaku janë duke...
Lajme

MASHT shkel ligjin, nuk kthen Çoçajn në punë

Ligjit për shërbimin civil njeh pezullimin e vendit të punës, por MASHT nuk respekton atë. Erdhi nga Prizreni në Prishtinë për t’ia rifilluar punën si drejtor i Institutit Pedagogjik të Kosovës. Por, Nezir Çoçaj nuk arriti as këtë të mërkurë të nis punën që dikur e kishte pezulluar me t’u...
Lajme

Kush po ia ‘bën’ gropën ministrit të Arsimit?

Te objekti i Ministrisë së Arsimit sot është zhvilluar një aktivitet pune jo i zakonshëm. Para objektit të MASHT'it është hapur në gropë goxha e madhe dhe si e tillë ka qëndruar tërë ditën, raporton Korrespodenti. Nuk dihet nga kush është hapur kjo gropë, por me siguri se bëhet fjalë...
1 2
Page 1 of 2