archiveMartesa

Fun

Shpëtimi për çiftet, krijohet unaza anti-tradhti

Një unazë speciale kundër tradhtisë në çifte. Çiftet mund të rrinë të qetë dhe të sigurohen se partnerët e tyre nuk do të tradhtojnë fale një unaze të krijuar enkas për të ndihmuar jobesnikët të mos bien në tundim, ose të tjerët të mësojnë në kohë statusin e tyre civil....
Lajme

Martesa për ‘letra’: Shteti zviceran ua ‘nxinë’ jetën çiftit kosovar

Shteti zviceran ka dëbuar një çift kosovar pasi burri i kishte fituar ‘letrat’ në Zvicër përmes një martese fiktive me një grua zvicerane, duke pasur në Kosovë një martesë paralele me një grua bashkëkombëse, pa pasur kurorëzim me të. Autoritet zvicerane arritën të zbulojnë se burri nga Kosova kishte martuar...
Lajme

Filmi “Martesa” nga Kosova propozohet për çmimin OSCAR

‘Martesa’ me skenar dhe regji nga Blerta Zeqiri, fitues i dy çmimeve në Festivalin e Filmit në Talin, është propozimi zyrtar i Kosovës për kategorinë ‘Filmi më i mirë i huaj’ në OSCARS. ‘Martesa’ flet për një trekëndësh dashurie pranë dhe gjatë një martese. Në rolët kryesore të filmit janë...