archiveMali i Zi

Lajme

Malazezët e Kosovës rreshtohen kundër taksës ndaj Serbisë

Ndaj vendosjes së taksës prej 100 përqind për mallin serb dhe boshnjak, përmes një shkrimi drejtuar mediave ka reaguar edhe shoqata e malazezëve të Kosovës. Sipas tyre, tarifat e imponuara nga autoritetet e Kosovës për importet e produkteve nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina, si dhe tensionet e sapo lindura,...
Lajme

Pema që po çmend shqiptarët dhe malazezët, shihni si e nxjerr ujin

Në fshatin Dinosha të Malit të Zi ekziston një pemë nga e cila rrjedh uji. Ky fenomen zakonisht shkaktohet nga reshjet e bollshme, të cilat i tejkalojnë burimet nënujore, dhe presioni shtesë buron në sipërfaqe, së bashku me rrënjët e pemëve, raporton “B92”. Druri i treguar në video ishte i...
Lajme

Mali i Zi merr vendim të madh, e godet rëndë Serbinë

Drejtoria e policisë e Malit të Zi, të enjten ka marrë një vendim sipas të cilit, disa intelektualëve serbë, mes tyre edhe Matija Beçkoviç, u ndalohet hyrja në këtë shtet, thuhet në komunikatën e Ministrisë së Brendshme të Malit të Zi. “Kalimi i kufirit, përveç poetit nacionalist serb, Matija Beçkoviç,...
Lajme

Nëse nuk ngriheni në këmbë për himnin, mund ta pësoni keq

Malazezët që nuk ngrihen në këmbë për himnin e tyre kombëtar mund ta pësojnë keq. Qeveria e Malit të Zi i miratoi ndryshimet në Ligjin për Simbolet Shtetërore dhe Ditën e Shtetësisë së Malit të Zi, të cilat përfshijnë gjobë prej 300 deri në 2,000 euro për ata që nuk...