archiveLulzim Tafa

Lajmeprécis

Poeti Lulzim Tafa nderohet me titullin Doctor Honoris Causa

Në kuadër të Akademisë Verore të organizuar nga Universiteti Amerikan në Kishinao, Ministrisë së Arsimit dhe Konferencës së Rektorëve, në Universitetin Constantin Stere në këtë qytet është zhvilluar ceremonia e dhënies së titullit Doctor Honoris Causa për poetin nga Kosova, Lulzim Tafa. Në ceremoninë e organizuar për këtë rast përveç...
Op/Edprécis

Poezia e risemantizimit të kodit erotik të Lulzim Tafës

Shkruan: Sali Bashota Disa fjalë rreth librit, Flirt, Lulzim Tafa, Poezi, botimet AAB, Prishtinë, 2019, Fq.123 Pikënisja e shkrimit tim kritik e vlerësues për librin më të ri të Lulzim Tafës shenjohet pikërisht nga vargu i tij virtuoz: “Poezia është si Toka/Veç pak më e madhe”. Nga këtu çdo gjë...
Lajme

Lulzim Tafa, fitues i Çmimit prestigjioz për letërsi “Naji Naaman”

Poeti Lulzim Tafa është shpallur  fitues i sivjetmë i njërit prej Çmimeve kryesore prestigjioze ndërkombëtare për letërsi  “Naji Naaman 2019”, në Liban. Çmimi “Naji Naaman” është çmimi më i lartë ndërkombëtar që ndahet në këtë shtet për krijuesit nga mbarë bota. Në njoftimin zyrtar të bërë në tri gjuhë, kryetari...
Lajme

Lulzim Tafa anëtar i Akademisë edhe në Francë

Poeti i njohur kosovar Lulzim Tafa, i cili po arrin suksese të vazhdueshme në arenën ndërkombëtare, librat e të cilit janë përkthyer edhe në gjuhën frënge dhe i cili ka qenë disa herë pjesëmarrës në festivale të ndryshme të letërsisë në Francë, është zgjedhur së fundmi anëtar i Akademisë së...
1 2
Page 2 of 2