archiveLufta e Kosovës

Lajme

“The Economist” përshkruan rrugën e Kosovës drejt pavarësisë

“The Economist” Kosovën e sotme e përshkruan si vend të paqes, por të varfër. Me pamje nga vitet e luftës, prestigjiozja “The Economist” fillon videon 7 minutëshe për rrugëtimin e Kosovës drejt shtetësisë. Këtu kundërshtimet që Amerika i bëri Serbisë për Kosovën janë shfaqur përmes deklaratave të ish-presidentit amerikan, Bill...
Lajme

Ja çka shkruan gazeta franceze për krimet e luftës në Kosovë

Një gjykatë në Prishtinë, të enjten ka dënuar një rom me dhjetë vite burg, anëtar i një grupi paramilitar serb, për torturimin e shqiptarëve gjatë luftës së viteve 1998-1999 në mes Kosovës dhe Serbisë. Skender Bislimi, 58-vjeçar, është shpallur fajtor për torturimin e civilëve shqiptarë në mars të vitit 1999,...
1 2
Page 2 of 2