archiveKorrupsioni

Lajme

O’Connell: Turpërohem sa pak zyrtarë të lartë po dënohen për korrupsion

I turpëruar është ndier ambasadori i Britanisë se Madhe në Kosovë, Ruari O’Connell pas prezantimit të të dhënave të raportit të Institutit të Kosovës për Drejtësi në lidhje me integritetin e sistemit të drejtësisë në luftimin e korrupsionit. Përderisa drejtori i IKD-së, Ehat Miftaraj, ka prezantuar mënyrën se si janë...
Lajme

Qosja tregon kush janë kampionët e korrupsionit në Kosovë

Akademik Rexhep Qosja ka vlerësuar se Korrupsioni është një e keqe e madhe në jetën politike, shtetërore dhe shoqërore, në Kosovë dhe në Shqipëri, ku institucionet shtetërore, kombëtare dhe vendore, ekonomia, arsimi, para së gjithash arsimi i lartë, shëndetësia, madje edhe institucione shkencore e artistike kombëtare janë vatra të korrupsionit...
Lajme

Presidenti Thaçi: Korrupsioni është armiku më i madh i një shoqërie

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka thënë se korrupsioni është armiku më i madh i një shoqërie demokratike dhe se aktivitetet në kuadër të Javës Kundër Korrupsionit janë shumë të rëndësishme për krijimin e një dinamike të re në luftën kundër kësaj dukurie negative. “Kosova ka krijuar legjislacionin më modern...
Lajme

“Kosova ka ngecur në luftën kundër korrupsionit”

Në Ditën Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit, organizatat e shoqërisë civile në Kosovë thonë se edhe gjatë vitit 2018, me gjithë përmirësimet në legjislacion, lufta kundër korrupsionit në praktikë ka ngecur. Ata tërheqin vërejtjen se sfida kryesore mbetet mosndëshkimi i zyrtarëve të profilit të lartë të përfshirë në raste të korrupsionit dhe...