archiveKolegji AAB

Lajme

“PITF 2019” pritet të ‘ndezë’ javën e parë të nëntorit me shfaqje të ndryshme artistike

Në sallën “Faruk Begolli” në Kolegjin AAB janë dhënë të gjitha detajet e fillimit të “Prishtina International Theater Festival” – PITF, i vetmi në Kosovë me karakter ndërkombëtar. Sivjet do të mbahet edicioni i tretë i këtij festivali teksa pritet të jepen shfaqje të ndryshme artistike, shkruan KultPlus. “Shumë Zhurmë...
Lajme

Në Kolegjin AAB u mbajt ligjëratë vetëdijësuese për kancerin e gjirit

Në kuadër të aktiviteteve që shënohen gjithandej në botë, në muajin e vetëdijesimit për kancerin e gjirit, Fakulteti për Teknik të Radiologjisë në Kolegjin AAB, organizoi një ligjëratë për studentet, punonjëset dhe të interesuarit tjerë. Në këtë ligjëratë të radiologes së njohur Dr.Shkëndije Nuza, u fol ndër të tjera për...
précis

Bëhet promovimi i dy librave për figurën e Ali Pashë Tepelenës

Në kuadër të Panairit Vjeshtor të Librit AAB 2019, sot, në ditën e dytë u promovuan dy libra të rinj botime të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë: “Ali Pasha dhe Shqipëria në arkivat Britanike” dhe “Korrespodencë dhe dorëshkrime të Ali Pashë Tepelenës” vëllimi I, të autorit Irakli Koçollari. Si historian...
Lajme

Nisi edicioni i dytë i Panairit Vjeshtor të Librit AAB 2019

Nga sot deri më 12 tetor 2019, Kolegji AAB do të jetë nikoqir i rreth 50 shtëpive botuese nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Gjermania, Franca, etj. në kuadër të edicionit të dytë të Panairit Vjeshtor të Librit AAB 2019. Në ceremoninë hapëse të këtij edicioni, Prorektori për Kërkim Shkencor...
Lajme

Kolegji AAB nisi vitin e ri akademik 2019/20

Me një ceremoni solemne ku morën pjesë mijëra studentë të rinj, prindër, e mësimdhënës, Kolegji AAB e nisi sot vitin e ri akademik 2019/20. Në kohën kur Kolegji AAB, institucioni më i madh jopublik në rajon, po shkon drejt rrumbullakësimit të dekadës së dytë të funksionimit, kërkesa e studentëve të...
Lajme

Panairi Vjeshtor i Librit AAB 2019

Kolegji AAB, institucioni më i madh jopublik në rajonin e Evropës Juglindore, organizon për herë të dytë Panairin Vjeshtor të Librit AAB 2019. Nga data 09 deri më 12 tetor 2019, në ambientet moderne të Kolegjit AAB, shtëpi botuese prestigjioze nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut e vende të tjera...
Lajme

Studenti i AAB’së Çlirim Emini, fitues i konkursit “Dita kur hakimi është i ligjshëm”, edicioni i V-të

Me pjesëmarrjen e rreth 30 garuesve, në Kolegjin AAB u mbajt edicioni i pestë i punëtorisë “Dita kur hakimi është i ligjshëm”, organizuar nga kompania Findbug në partneritet me Kolegjin AAB. Sipas instruksioneve dhe rregullave të konkursit, “hakerët” e rinj, të cilët ishin studentë të institucioneve të ndryshme nga Kosova...
1 2 3 4 5 6
Page 3 of 6