archiveKolegji AAB

Lajme

Eksperti amerikan Daniel Bohannon, ligjëroi për studentët e Fakultetit të Shkencave Kompjuterike të Kolegjit AAB

Në vazhdën e aktiviteteve për rëndësinë që sot i kushtohet sigurisë kibernetike në botë, sot para studentëve të vitit të parë të Shkencave Kompjuterike të Kolegjit AAB mbajti ligjëratë eksperti nga ShBA, Daniel Bohannon. Daniel Bohannon, punon si Principal Applied Sesecurity Researcher në FireEye.Inc. Ai para studentëve prezantoi temën “Getting...
Lajme

Bujar Demjaha emërohet Rektor i Kolegjit AAB

Këshilli Drejtues i Kolegjit AAB, organi më i lartë drejtues i institucionit, bazuar në kompetencat e tij ka emëruar sot në pozitën e Rektorit të Kolegjit AAB, Bujar Demjahën. Demjaha do ta pasojë rektorin e deritanishëm Lulzim Tafa, i cili pas përfundimit të mandatit të dytë në pozitën e rektorit,...
Kolegji AAB
Lajme

Kolegji AAB bëhet qendër të provimeve të ÖSD-së

Kolegji AAB tashmë ka arritur edhe një progres tjetër në kuadër të bashkëpunimit ndërkombëtar. Tani e tutje, AAB do të jetë qendër testuese për provimet e gjuhës gjermane ÖSD. Kjo u arrit në sajë të marrëveshjes së nënshkruar në mes të zëvendësdrejtoreshës së ÖSD-së, Brigitte Mitteregger dhe zëvendësrektorit të Kolegjit...
Lajme

Studentët e Administratës Publike të AAB’së ndoqën trajnimin dyditor për politikë të jashtme

Studentët e Klubit të Debatit të Fakultetit të Administratës Publike morën pjesë në trajnimin dy ditor të organizuar nga Akademia Diplomatike e Republikës së Kosovës për rolin e politikës së jashtme nga këndvështrimi i shoqërisë civile. Në këtë trajnim u diskutuan çështje si globalizmi, trendët bashkëkohore në marrëdhëniet ndërkombëtare, diplomacia...
Lajme

Profesionistët gjermanë të Klinikës “Agaplesion AG” vlerësojnë shkathtësitë dhe njohuritë e studentëve të infermierisë në AAB

Një nga partnerët më të rëndësishëm të Fakultetit të Infermierisë Klinika “Agaplesion AG”, i cili paraqet një nga klinikat më të rëndësishme në Gjermani, gjatë këtyre ditëve qëndroi për vizitë pune në Kolegjin AAB. Me këtë rast, delegacioni i përfaqësuar nga znj.Bordi (Menaxhere e personelit për rekrutim), znj. Mauritz, znj.Muelle...
Lajme

Mbyllet me sukses projekti dy javor i Programit Fullbright me specialistin e sigurisë kibernetike Dr.William Butler, në Kolegjin AAB

Me një ligjëratë të hapur për studentët dhe të interesuarit e tjerë të kësaj fushe në mbajtur në Kolegjin AAB, eksperti amerikan i sigurisë kibernetike, udhëheqës i departamentit për Siguri Kibernetike në Universitetin e Teknologjisë Capitol në ShBA, Dr. William Butler, ka përmbyllur vizitën dyjavore në Kolegjin AAB, në kuadër...
Lajme

Susanna Inkinen për studentët e Kolegjit AAB mbajti ligjëratë për sigurinë e gazetarëve dhe punonjësve medial

Sot, organizuar nga Fakulteti i Komunikimit Masiv i Kolegjit AAB dhe Asocioacioni i Gazetarëve të Kosovës, gazetarja Susanna Inkinen për studentët e Kolegjit AAB mbajti ligjëratë me temën "Siguria e gazetarëve dhe punonjësve medial" (Safety of journalists and media workers). Gazetarja Ikinen, për studentët e Kolegjit AAB ligjëroi rreth masave...
1 2 3 4 6
Page 2 of 6