archiveKazakistani

Interesante

Vendi ku jetojnë shumë shqiptarë po e ndryshon alfabetin

Kombi nga Azia Qendrore, Kazakistani, po e ndryshon alfabetin nga shkronjat cirilike në ato latine – një gjë e mbështetur nga perëndimi. Ndryshimi u njoftua në mes të shkurtit, dhe shkaktoi reagime të shumta. “Ky është më i bukur” – tha Asset Kaipiyev bashkëthemelues i një restoranti të vogël në...
Lajme

Edhe dy shtete të tjera dalin kundër Ushtrisë së Kosovës

Kazakistani dhe Peruja kanë kundërshtuar formimin e Ushtrisë së Kosovës, e cila u votua në Parlamentin e Kosovës javën e kaluar. Përfaqësuesi i Perusë në Organizatën e Kombeve të Bashkuara, Gustavo Meza Cuadra ka thënë se transformimi i FSK-së bie ndesh me Rezolutën 1244. Ai u ka bërë thirrje të...