archiveInflacioni

Biznes

Inflacioni ‘godet’ ekonominë e Kosovës, bankat trashin fitimet

Fitimi neto i sektorit bankar të Kosovës është rritur në 83.1 milionë euro (83.1 milionë dollarë) në periudhën janar-korrik 2022, krahasuar me 66.3 milionë euro në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, tha të mërkurën Banka Qendrore. Depozitat u rritën me 10.6% në vit, duke arritur në 5 miliardë...
Biznes

Inflacioni rritet në të gjithë botën, në disa vende arrin në 55%

Pas kolapsit për shkak të pandemisë, çmimet janë rikthyer në rritje pothuajse në të gjithë botën, duke arritur majat rekord: vëren një raport nga Qendra Kërkimore Pew (Pew Research Center), bazuar në të dhënat e mbledhura nga Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD) shpjegon se si inflacioni në përgjithësi...