archiveIbrahim Rugova

Lajme

A folën Rugova e Qosja gjatë kthimit nga Franca?

Zëdhënësi i dikurshëm i Presidentit Ibrahim Rugova, Muhamet Hamiti, i ftuar në DPT te Fidani ka folur për raportet Rugova – Rexhep Qosja gjatë periudhës kur është mbajtur konferenca e Rambujesë. Ai ka thënë së gjatë kthimit nga Parisi ka qenë i ulur në një karrige i rrethuar nga Qosja...
Lajme

Dëgjojeni çfarë thoshte Ibrahim Rugova për Adem Jasharin

Presidenti i parë i Kosovës së pasluftës, Ibrahim Rugova, në një intervistë të rrallë dhënë RTK-së, menjëherë pas luftës ishte pyetur për vizitën te varrezat e dëshmorëve të familjes Jashari në Prekaz. Ai në këtë intervistë ka treguar se në kohën kur ka qenë president i Kosovës, ka shpallur edhe...
Lajme

A ishte presidenti Rugova pro idesë për ndarje të Kosovës?

Në konferencën e Institutit Kërkimor për Çështje Evropiane dhe të Zhvillimit (RIDEA) me temën “Zëri i Popullit rreth ‘Finales së Madhe’ ndërmjet Kosovës dhe Serbisë”, ka marrë pjesë edhe Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi. Ai ka thënë se për idenë e korrigjimit të kufijve kanë folur edhe ish-presidenti i ndjerë...
1 2 3 6
Page 1 of 6