archiveEvolucioni

Shkencë

Dhjetë gjëra që mendoni se i dini mbi evolucionin

Më 12 shkurt 1809, lindi Çarls Darvin, babai i teorisë së evolucionit me anë të përzgjedhjes natyrore. E gjithë bota e kremton këtë ngjarje me Ditën e Darvinit. Më poshtë do t’ju tregojmë se cila është teoria e evolucionit, dhe cilat janë besimet e zakonshme (dhe të pasakta), në lidhje...
Shkencë

Gjashtë zbulimet e fundit, të cilat e kanë ndryshuar mënyrën se si mendojmë mbi origjinën tonë

Nga Penny Spikins Studimi shkencor i evolucionit njerëzor, na ka siguruar historikisht një rregull ngushëllues ndaj gjërave. Ai i ka përshkruar njerëzit si më të zgjuar, më intelektualë dhe më të kujdesshëm se paraardhësit tanë. Por zbulimet gjatë 5 viteve të fundit, e kanë përmbysur këtë pikëpamje të çekuilibruar. 1....
Shkencë

“Njeriu s’e ka prejardhjen nga majmuni” – Miliarderi norvegjez investon për rrëzimin e teorisë së Darvinit

Investitori dhe pronari i anijeve, Einar Rasmussen, një nga burrat më të pasur të Norvegjisë, nuk beson se njerëzit e kanë prejardhjen nga majmunët dhe dëshiron që nxënësit e shkollave norvegjeze të ndajnë pikëpamjet e tij. Multibiliilieri norvegjez, Einar John Rasmussen, ka kontribuar 15 milionë korona norvegjeze (1.65 milionë dollarë)...