archiveEkonimia

Lajme

Tërheqja e 10 përqindëshit nga Trusti, ky është lajmi i fundit

Kuvendi i Kosovës nesër do të hedh sërish në votim Projektligjin për Rimëkëmbje Ekonomike, që midis tjerash, parasheh ndryshimet ligjore që mundësojnë tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti. Krahas Projektligjit për Rimëkëmbjen Ekonomike, Kuvendi do të votojë edhe dy propozim-rezoluta rreth menaxhimit të pandemisë. “Votimi i propozim-rezolutës nga debati parlamentar...
Evropa
Biznes

Alarmi që vjen nga Europa, kjo gjë tregon çartë se shqipëtarët nuk i kanë punët mirë

Komisioni Europian, në raportin e tremujorit të tretë për ecurinë e vendeve kandidate dhe potenciale kandidate ka bërë një analizë të ecurisë së ekonomisë shqiptare, ku ka konstatuar se investimet po ngadalësohen, duke reflektuar përfundimin e projekteve të mëdha energjetike. Ndërsa rritja në pjesën e parë të vitit u nxit...