archivedizel

Auto

Veturë me benzinë apo naftë, cila është më e mirë?

Kishte një kohë kur motorët me naftë zakonisht gjendeshin vetëm në kamionë, autobusë, traktorë, trena dhe metro. Ata kishin ekonomi të mirë të karburantit, tërhiqnin dhe rezistonin gjatë, por gjithashtu konsideroheshin të ndotur, të zhurmshëm, me erë të keqe dhe përgjithësisht të padëshirueshëm për përdorimin e përditshëm të makinave me...
Auto

Ky shtet ndalon shitjen e veturave me naftë dhe benzinë

Qeveria japoneze po përgatitet të heqë dorë nga shitja e veturave me naftë dhe benzinë ​​për të lehtësuar kalimin në një lëvizshmëri më të qëndrueshme mjedisore, deklaruan mediat japoneze duke cituar burime ekzekutive. Qëllimi i qeverisë do të zyrtarizohet deri në fund të këtij viti, pas një serie studimesh të...
Lajme

Gjermania fillon t’i ndaloj makinat dizel edhe në ‘autobane’

Ishte vetëm çështje kohe përpara se gjykatat gjermane ta kthenin vëmendjen e tyre në autostradat e vendit, në lidhje me ndalimin e automjeteve të vjetra dizel. Ditë më parë, një gjykatë vendosi në favor të ndalimit të automjeteve të vjetra dizel në zona të caktuara të qendrës së qytetit të...