archiveBosnjë e Hercegovina

Lajme

Ky vend pritet të diskutojë sot njohjen e Kosovës

Në Sarajevë sot pritet të debatohet për njohjen e Kosovës dhe lëvizjen e Ambasadës së Bosnjë e Hercegovinës nga Tel Avivi në Jerusalem. Në takimin e rregullt të Presidencës do të diskutohet edhe kriza e emigranteve në Bosnjë dhe situata epidemiologjike në vend. BeH nuk e ka njohur ende pavarësinë...
Lajme

Bosnja nuk do ta njohë Kosovën

Ministri i Jashtëm i Bosnjë dhe Hercegovinës Igor Crnadak tha dje se beson që Këshilli i Ministrave të këtij vendi në përbërjen e tanishme nuk do të njohë pavarësinë e Kosovës dhe as të vendosë mbi Planin e Veprimit të Anëtarësimit në NATO. “Ne nuk kemi dashur të flasim për...
Biznes

Në Bosnje rrezikohen 10 mijë vende pune pas taksës së Kosovës

Pas vendimit të djeshëm të Qeverisë së Kosovës për vendosjen e takës doganore 100% për produktet serbe dhe boshnjake ka reaguar edhe Vjekoslav Vukoviq, nënkryetar i Dhomës së Tregtisë së Jashtme të Bosnjës. Ai ka thënë se me këtë vendim rrezikohen 10,000 vende pune në Bosnje. ”10,000 vende pune janë...
Lajme

Veteranët e luftës do t’i kushtojnë Ballkanit plot 686 milionë euro

Bosnja, Kroacia, Kosova dhe Serbia do të paguajnë 686 milionë përfitime për veteranët e luftës në vitin 2018, por trajtimi i ish-luftëtarëve vazhdon të provokojë mosmarrëveshje politike dhe protesta në çdo vend. Protestat e fundit nga veteranët e luftës në Kosovë dhe Bosnjë e Hercegovina tregojnë se si shtetet në...