archiveBlerim Latifi

Lajme

Këshilltari i Kadri Veselit: Kapitalizmi brutal dhe politika e korruptuar po e zbrazin Kosovën

Këshilltari i kryetarit të Kuvendit të Kuvendit, Blerim Latifi, ka shprehur kritika ndaj politikanëve dhe qasjes së tyre për ekonominë, duke thënë se largimi i rinisë drejt Perëndimit vjen si rezultat i politikës së korruptuar. Latifi, përmes një statusi në Facebook, ka thënë se kapitalizmi brutal, bashkë me politikën e...
Lajme

Këshilltari i Kadri Veselit i replikon hoxhës Enis Rama

Këshilltari i kryekuvendarit Kadri Veseli, Blerim Latifi, që me profesion është filozof, ka reaguar ndaj deklaratave të hoxhës Enis Rama, dhënë në emisionin “Pressing” rreth Zotit. Latifi, i ka quajtur kontradiktore deklarimet e hoxhës Rama dhe si jo të logjikshme, rreth asaj se nuk mund të flitet për diçka të...
Op/Ed

Civilizimi që erdhi nga malet

Nga Blerim Latifi Karl Popper, me sa di, e thotë diku se nuk duhet t’i hedhim pamenduar idetë, qofshin ato edhe idetë më të marra që dikush mund t’i mendojë. Kjo për arsye se edhe idetë më të çmenduara mund të nxisin të menduarit racional dhe kritik. Një përvojë të...
Op/Ed

Ariu dhe analfabetët e shtetit

Shkruan: Blerim Latifi Në vendimin për asgjësimin e ariut, tanimë të famshëm, me ra në sy një “margaritar”, nga ata që vetëm analfabetët dinë të na japin. Aty thuhet se “ariu është një individ i rrezikshëm…”. Paramendo, ariu individ, dmth një qenie e vetëdijshme, e pajisur me liri të vullnetit...
1 5 6 7 8 9
Page 7 of 9