archiveBlerim Latifi

Op/Ed

Rikthimi i demokracisë militante

Konflikti i ri ideologjik në botën që kemi përpara nuk do të jetë konflikt i qytetërimeve, siç e parashikonte Huntington, tridhjetë vjet më parë, por konflikt midis demokracisë dhe autoritarizmit. Ata që pëlqejnë termat ekonomikë do ta quanin “konflikt midis kapitalizmit liberal dhe kapitalizmit autoritarist”. Ose me termat e nostalgjikëve...
Lajme

Zgjedhjet e 17 tetorit, ky është paralajmërimi i Blerim Latifit për VV-në

Njohësi i çështjeve politike, Blerim Latifi, ka vlerësuar se Lëvizja Vetëvendosje si rrjedhojë e rezultatit të zgjedhjeve të përgjithshme, ka krijuar komoditet edhe në zgjedhjet lokale. Për këtë, Latifi ka paralajmëruar se mund t’i dëshpërojë këtë subjekt. Latifi ka thënë se Vetëvendosje nuk ka investuar politikisht në zgjedhjet lokale të...
1 2 3 4 5 12
Page 3 of 12