archiveBlerim Latifi

Op/Ed

Qeveria gaboi përsëri!

Nga Blerim Latifi Qeveria gaboi përsëri! Vendimi i ri nuk merr parasysh kërkesat e aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese. Kufizimi i lirive dhe të drejtave të njeriut nuk mund të jetë në diskrecion të një ministri. Ministri nuk mundet me i shpërnda të drejtat kushtetuese si me “lugë”, kaq ju, kaq...
Blerim Latifi
Op/Ed

Anatomia e militantit

Shkruan: Blerim Latifi Botëkuptimi i militantit është i thjeshtuar deri në maksimum. Ai e sheh botën me vetëm dy ngjyra : bardh e zi. Rendi moral i botës poashtu paraqitet i dyzuar në mendjen e tij. Ai është rendi i ndarë midis të mirës dhe të keqës, midis dritës dhe...
Op/Ed

Pas koronavirusit, bota do të marrë vesh katastrofën ekonomike

Nga Blerim Latifi Kina është shtet me traditë totalitare dhe vendet totalitare janë të prirura të marrin masa ekstreme sa hapë e mbyll sytë. Kështu ndodhi edhe me coronavirusin: me të shpërthyer epidemia, i gjithë populli në izolim. Pjesa tjetër e botës thjesht ndoqi modelin totalitar të Kinës, pa llogaritur...
Blerim Latifi
Op/Ed

Albin Kurti zgjodhi një moment “të mirë” ta godasë LDK’në

Nga Blerim Latifi Kurti zgjodhi momentin më të përshtatshëm për të që të godas kundërshtarin e vetëm në qeveri, Agim Veliun. LDK, në nervozë e sipër, iu kundërpërgjigj me inicimin e mocionit të mosbesimit. Partitë opozitare vrapuan që ta mbështesin, përjashto PDK-në e cila ishte e dykuptimshme në shpjegimin e...
1 2 3 4 7
Page 2 of 7