archiveBlerim Latifi

Blerim Latifi
Lajme

Blerim Latifi e lidh ikjen e të rinjve nga Kosova me fenë

Analisti dhe profesori universitar, Blerim Latifi, ka bërë një postim në profilin e tij në Facebook e në të cilin merret me largimin e të rinjve kosovarë nga atdheu. Ai ka zgjedhur që në mënyrë të përgjithësuar të komentojë largimin e qytetarëve nga vendi, duke thënë se atyre u duhet...
Lajme

Latifi: Nëse fiton Rusia, në Serbi kanë me çu kry

Profesori universitar, Blerim Latifi, thotë se epilogu i luftës në mes të Ukrainës dhe Rusisë do të ndikojë në rajonin tonë. Sipas tij, nëse Vladimir Putin, del fitimtar, Kosova ka me pas probleme më Serbinë. “Mendoj se do të varet shumë edhe rajoni jonë nga epilogu i kësaj lufte (Ukrainë...
Op/Ed

Rikthimi i demokracisë militante

Konflikti i ri ideologjik në botën që kemi përpara nuk do të jetë konflikt i qytetërimeve, siç e parashikonte Huntington, tridhjetë vjet më parë, por konflikt midis demokracisë dhe autoritarizmit. Ata që pëlqejnë termat ekonomikë do ta quanin “konflikt midis kapitalizmit liberal dhe kapitalizmit autoritarist”. Ose me termat e nostalgjikëve...
1 2 3 10
Page 1 of 10