archiveBedri Halimi

précis

ADEM DEMAÇI

Poezi nga Bedri Halimi ADEM DEMAÇI Zëri yt më tërheq nga toka Që të jem Ti Duke pritur të mësoj fshehtësinë E ëndrrës së gurit Adem Demaçi Me emrin tënd mësova gurin Të mos rrokulliset rrënja e tij Ta shoh dritën e këngës së ngrysur Dritarja e hapur Ma krijon...
Op/Ed

Kosova dhe sfidat në periudhën e pasluftës

Shkruan: Bedri Halimi Duke pasur parasysh rrethanat aktuale rreth zhvillimeve në Gjykatën Speciale, vetvetiu shtrohen shumë pyetje dhe dilema: Pse ndodhi kjo? Si ndodhi kjo? Kush na e bëri këtë? Çka synohet përmes këtyre gjërave? Çka duhet të bëhet nga ana jonë? etj… GABIMET TONA Meqenëse lufta është zhvilluar në...
Lajme

Libër testament për ndriçimin e dhunës serbe në trevën e Opojës

Shkruan: Berat BATIU Këto ditë doli nga shtypi libri me studime historike “Dhuna serbe në Opojë 1912-1999” i studiuesit, shkrimtarit, publicistit dhe veprimtarit Bedri Halimi. Në këtë libër paraqitet në mënyrë kronologjike dhuna serbe e ushtruar ndaj banorëve të trevës së Opojës që nga viti 1912 e deri në vitin...
Op/Ed

Vuçiçi, krimi dhe mashtrimi

Shkruan: Bedri Halimi Çështja e zhurmës nga Serbia rreth krimeve serbe në Kosovë, për çudi u ngrit kësaj radhe nga Vuçiqi. Pra atë nga niveli më i lartë i shtetit serbë. Dihet se Serbia në Kosovë ka bërë gjenocid kulturor, gjenocid politik, gjenocid arsimor, gjenocid ekonomik, gjenocid fizik, e madje...
Op/Ed

Masakrat serbe në Kosovë gjatë vitit 1998 – 1999

Shkruan: Bedri Halimi Gjatë kësaj periudhe kohore, sapo filluan luftimet në Kosovë, e deri në finalizimin e saj, shteti serb përmes të gjitha forcave ushtarake e policore, përpos që zbatoi politikën e “tokës së djegur”, nuk kurseu as pleq, plaka, gra, fëmijë, me një fjalë nuk kursente asgjë nga popullata...
Op/Ed

Vajtimi i Blendi Fevziut për “batanijet e tij”

Shkruan: Bedri Halimi Lidhur me ngjarjet e tragjedisë së tërmetit në Shqipëri, krahas aktiviteteve të shumta që ka bërë në mënyrë spontane popullata nga Kosova dhe viset tjera shqiptare në Maqedoni, në Mal të Zi, në Luginë të Preshevës, të cilët vërshuan me mbledhje të ndihmave, e që kjo gjë...
précis

Po shqipëri!

Poezi nga: Bedri Halimi Sot të gjithë sytë i kemi te Ti Sot të gjitha zemrat rrahin me një takt Sot ska ngjyra- ska parti Sot ka dhembje- dashuri Po Shqipëri! Atë që se bënë ata per bashkim Atë e bëri Ai E populli fshiu çdo kufi Shqiptarë Sot të...