archiveBatjar Halili

précis

Gjashtë mënyra për të mprehur mendjen tuaj

Sjellë në shqip nga Turqishtja Batjar Halili Pavarësisht se sa i zgjuar, i arsimuar dhe i pajisur jeni, ju duhet të zhvilloni fuqinë tuaj të trurit. Nëse herë pas here keni probleme me fokusimin në punë, ka disa mënyra të thjeshta për të përmirësuar kujtesën dhe përqendrimin. Këtu janë disa...
Op/Ed

Fuqia e dashurisë

Shkruan: Batjar Halili - Psikolog Meqenëse emocionet kanë një ekuivalent kimik në trup, ato gjithashtu kanë efekte në shëndetin tonë fizik. "Shumë studime gjatë 20 viteve të fundit kanë treguar se dashuria dhe shpresa  së bashku me të gjitha emocionet e tjera pozitive,  kanë efekte pozitive në trup dhe kanë...
Op/Ed

Pandemia dhe efektet e saj psikologjike

Nga Batjar Halili - Psikolog klinik Pandemia është emri që u është dhënë epidemive që kanë efekte në të gjithë botën. Megjithëse efektet e tij në shëndetin fizik theksohen shpesh si shumë i demshëm, por mund të themi se efektet e saj psikologjike janë relativisht të neglizhuara. Megjithëse efektet trupore...
Op/Ed

Fitimtarët dhe spiunat

Dua të bëj një krahasim të qenurit luftëtar dhe mace e zezë në shoqerinë ku jetojmë. Pse po e shkruaj këtë?! Kohëve të fundit për disa muaj rresht ka filluar një aktivitet i gjykatës speciale për t’i thirrur luftëtarët në intervista në dhomat e specializuara. Kjo është situatë groteske kur...
Op/Ed

Arsimi në duart e të parsimuarëve

Shkruan: Batjar Halili Po e filloj shkrimin tim me një shprehje latine: “Scientia non habet inimicum nisp ignorantem” që do të thotë: “Shkenca nuk ka armiq, ka vetëm injorantë. Injoranca është armiku i shkencës”. Pse e shkrova këtë? Sot, përmes rrjetit social facebook pashë një lajm që zv. ministër i...