archiveATK

Biznes

ATK me njoftim të rëndësishëm për bizneset

Administrata Tatimore e Kosovës ka lëshuar një njoftim të rëndësishëm për bizneset e që ka të bëj me skadimin e afati për mosbllokimin e llogarive bankare në fund të këtij muaji, shkruan Gazeta Express. Sipas njoftimit pas datës 30.04.2021, për të gjithë tatimpaguesit që kanë obligime tatimore të pashlyera, Administrata...
Biznes

ATK ka një njoftim të rëndësishëm për qytetarët

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar qytetarët se nga 1 prilli i vitit 2021 do të ofrojë një shërbim të ri elektronik. Sipas njoftimit, nga 1 prilli përmes Sistemit Elektronik EDI do të mundësohet deklarimi i Tatimeve të Mbajtura në Burim, duke ngarkuar edhe listën e personave të të cilëve...
Lajme

ATK ka një njoftim të rëndësishëm për biznesët!

Administrata Tatimore e Kosovës, rikujton të gjithë personat, të cilët merren me aktivitete afariste, se në bazë të legjislacionit tatimor janë të detyruar të deklarojnë tatimet dhe Kontributet Pensionale në mënyrë reale. Aktivitetet e ATK-së, në vazhdimësi, do të përqendrohen pikërisht te kategoritë, si: Nën-deklaruesit e pagave të punëtorëve, nën-deklaruesit...
Lajme

Mospërputhje mes Hotit dhe ATK’së

Deklarimet e kryeministrit në detyrë të Kosovës, Avdullah Hoti se ekonomia e Kosovës po kthehet në normalitete nga pandemia, bien ndesh me të dhënat zyrtare të Administratës Tatimore të Kosovës (ATK). Më 30 janar, kryeministri në detyrë, Avdullah Hoti në një postim në rrjetin social Facebook, ka thënë se ekonomia...
Lajme

Faqet e rrejshme “sfidojnë” policinë dhe ATK’në

As në Policinë e Kosovës e as në ATK askush nuk ka pranuar të dalë para kamere për të dhënë një përgjigje në lidhje me lajmet dhe propagandën që prodhohen nga faqet e rrejshme të cilat krijojnë edhe evazion fiskal përmes marketingut, raporton emisioni Udhëve në RTK. Në një përgjigje...
Lajme

Tërheqja e mjeteve nga Trusti – ATK nxjerr një vendim publik

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar kontribuesit në Fondin Pensional, se paratë e tërhequra nga Trusti nuk do të tatohen. Në një njoftim për media, ATK-ja ka deklaruar se paratë të cilat lejohen të tërhiqen nga Fondi i Kursimeve Pensionale, “janë të ardhura të përjashtuara nga Tatimi në të Ardhurat...
Lajme

Njoftim i rëndësishëm nga ATK’ja

Administrata Tatimore ka njoftuar tatimpaguesit që kanë obligime të papaguara ndaj ATK’së se mund të përfitojnë nga falja e interesit. Përmes një njoftimi drejtuar mediave, ATK’ja ka bërë me dije se tatimpaguesit mund të përfitojnë nga falja e interesit, me kusht që të njëjtit, për periudhat e lartcekura, të kryejnë...
Biznes

Alarmante rënia e të hyrave në ATK, doganë dhe nga diaspora

Administrata Tatimore dhe Dogana e Kosovës përkundër gjendjes emergjente shëndetësore në vend, janë duke u angazhuar në zhvillimin e aktiviteteve të tyre, në mënyrë që të realizojnë objektivat e parapara. Mirëpo, ndikimi i pandemisë Covid-19, po rezulton dukshëm me rënie të inkasimit të të hyrave sipas projeksioneve të planifikuara. ATK-ja...
1 2
Page 1 of 2