archiveAli Asllani

précis

Hani, pini dhe rrëmbeni – është koha e maskarenjve

Hakerrim është një ndër poezitë më të bukura ë poetit vlonjat Ali Asllani. Në “Hakërrim”, autori demaskon shtetarët servilë, hajdutë dhe tradhëtarë. Vepra është botuar pas viteve 90! Ali Asllani – Hakërrim Që nga Korça gjer te Shkodra mbretëron një errësirë, nëpër fusha, nëpër kodra, vërshëllen një egërsirë! Pra, o...
précis

“Hani, pini dhe rrëmbeni, mbushni xhepe, mbushni arka”

Poezi nga Ali Asllani HAKERRIM Që nga Korça gjer te Shkodra mbretëron një errësirë, nëpër fusha, nëpër kodra, vërshëllen një egërsirë! Pra, o burra, hani, pini, hani, pini or’ e ças, Për çakallin, nat’ e errët, është ras’ e deli ras’! Hani, pini dhe rrëmbeni, mbushni xhepe, mbushni arka, të...