archiveAgim Vinca

précis

E kujtoj mësuesin

Poezi e shkruar nga Agim Vinca Pat ikur mësuesi im në Turqi, unë abetaren e laga me lot. Në zemër më hyri fytyrë e tij dhe s’më hiqet atë ditë e sot. I vogël isha ahere, pak dija, jeta më dukej lojë, dëfrim. Por ngado që shkoja, kudo që vija...
Lajme

Profesori Agim Vinca: Hashim, harroje që Vuçiqi të falë dicka

Profesori i Universitetit të Prishtinës, Agim Vinca ka komentuar idenë e Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçit për shkëmbimin e territoreve, apo siç po e quan ai “korrigjim të kufijve”. Vinca për të komentuar idenë e Thaçit ka përdorur “kalin e Trojës”, te Iliada e Homerit. Ai i ka thënë Thaçit...