archive5G

Lajme

Realizohet telefonata e parë në rrjetin 5G

ZTE në bashkëpunim me China Unicom realizoi telefonatën e parë 5G me një telefon të mençur prototip 5G dhe shfletoi në ueb me prototipin në fjalë. Dyshja kreu testimet tre muaj pas lansimit të dokumentit 3GPP Rel-15. Kompania tha se testimet treguan kompetencën e fortë të ZTE në kërkim, hulumtim...
Lajme

Këto janë 6 qytetet e para që do përfitojnë internetin 5G

EE ka njoftuar se cilat gjashtë qytetet në Mbretërinë e Bashkuar që do të jenë të parat për të marrë shërbimin e rrjeteve mobile 5G. Duke u bazuar në gjykimet ekzistuese, EE shkon me rrjetin 5G në Londër, Cardiff, Edinburg, Belfast, Birmingham dhe Manchester deri në mes të 2019. Deri...
Lajme

Kur do të debutojë iPhone me 5G?

Në nëntorin e vitit të kaluar është raportuar se iPhone me 5G do të vijë me procesor të Intelit, pasi Apple dhe Inteli kanë filluar të bashkëpunojnë. Megjithatë, këto spekulime janë shuar kur Apple i pati treguar kësaj kompanie se nuk do të kërkojë komponentet 5G të modemit të saj...