Shkencë

Turqia lëshon satelitin e parë të vëzhgimit të Tokës

Turqia lëshoi ​​me sukses në hapësirë satelitin e saj të parë kombëtar të vëzhgimit të Tokës me rezolucion të lartë, të quajtur IMECE, ​​të shtunën në mëngjes.

Ky satelit i parë i prodhuar nga Turqia u lëshua nga baza e Forcave Hapësinore Vandenberg, në shtetin amerikan të Kalifornisë, në orën 8:48 të mëngjesit të sotëm, raporton Anadolia.

Me këtë lëshim, Turqia do të ketë për herë të parë në orbitë një kamerë satelitore elektro-optike me rezolucion të lartë.

Një mision pesëvjeçar

Orbita e IMECE do të përkojë me Diellin në një lartësi prej 680 kilometrash dhe do të shërbejë në fushat e mbrojtjes, menaxhimit të fatkeqësive, mjedisit dhe urbanizimit, bujqësisë dhe pylltarisë.

LEXO EDHE:  Ekspertët paralajmërojnë se inteligjenca artificiale mund ta sjellë zhdukjen e njerëzimit

Gjatë misionit pesëvjeçar, sateliti IMECE do të kapë imazhe nga e gjithë bota. /tesheshi.com