Shkencë

Toka ka filluar të rrotullohet më shpejt vitet e fundit, dita mund të mos jetë më 24 orë

Shkencëtarët në të gjithë botën kanë vërejtur se Toka po rrotullohet rreth boshtit të saj më shpejt kohët e fundit.

Disa shkencëtarë kanë folur në shtyp në lidhje me fenomenin e pazakontë, teksa ka thënë se nuk është diçka e pazakontë, pasi që kanë mësuar se ata kanë mësuar se ka shumë faktorë që kanë ndikim në rrotullimin planetar – përfshirë tërheqjen e hënës, nivelet e reshjeve të borës dhe erozionin në zona malore, raporton Phys, përcjell Gazeta Express.

Ata gjithashtu kanë filluar të pyesin nëse ngrohja globale mund ta shtyjë Tokën të rrotullohet më shpejt ndërsa kapakët e borës dhe dëborët në lartësi të lartë fillojnë të zhduken.

Nga ana tjetër, një grup tjetër shkencëtarësh janë disi të shqetësuar për ndryshimin e shpejtësisë së rrotullimit. Shtimi i një hapi të dytë negativ mund të çojë në probleme, kështu që disa kanë sugjeruar zhvendosjen e orëve të botës nga koha diellore (24 orë, e 365 ditë) në atë atomike.


SHIKO EDHE: 10 teknologjitë e lashta për të cilat shkenca ende nuk ka përgjigje