Shkencë

Shkenca tregon se si ndikojnë mendimet e tepërta në trupin dhe organizmin tuaj

Mund të shkurtojë jetëgjatësinë tuaj.

Sipas një studimi nga Universiteti i Harvardit, mbiveaktiviteti nervor mund të ulë jetëgjatësinë tuaj, ndërsa të menduarit më pak mund ta rritni atë. Kështu që, kur ju mendoni shumë, thjesht do të kalosh vite nga jeta për shkak të stresit që krijon brenda mendjes dhe trupit tuaj.

Studiuesit zbuluan se ngacmimi nervor, i shkaktuar nga një sistem nervor tepër aktiv, vepron në rrugën e sinjalizimit të insulinës dhe faktorit të rritjes në formë të insulinës (IGF).

Mund të shkaktojë pagjumësi

Të gjithë i kemi pasur ato netë ku hidhemi dhe kthehemi në shtretërit tanë, duke u përpjekur të mbyllim trurin tonë dhe të ndalemi së menduari. Sidoqoftë, përpjekja për të mos menduar shumë zakonisht thjesht e keqëson, dhe zgjohemi duke u ndjerë të irrituar dhe të privuar nga gjumi.

Kur ju mendoni shumë , keni një kohë më të vështirë për të marrë vendime

Në zemër të përmbytjes qëndron dëshira për të kontrolluar situatat dhe parashikuar se çfarë do të ndodhë. Sidoqoftë, asnjë masë e të menduarit nuk do të çojë kurrë në një aftësi për të ditur se si do të shpaloset e ardhmja, kështu që rritja e të menduarit thjesht do të shkaktojë ankth të ngritur.

Mund të shkaktojë dhimbje koke

Dhimbjet e kokës zakonisht nënkuptojnë që ose kemi një mungesë lëndë ushqyese ose kemi nevojë për një pushim nga të menduarit për një kohë. Shumë njerëz jetojnë shumë në kokën e tyre dhe analizojnë çdo situatë deri në vdekje, dhe kjo mbivendosje mund të çojë në dhimbje fizike.

Mund të çojë në nyje dhe muskuj të ngurtë

Mendimet krijojnë realitetin tonë, kështu që thashethemet mund të shkaktojnë simptoma fizike gjithashtu. Rumunimi i situatave krijon stres në trup sepse mendja jonë mendon se kemi një problem të menjëhershëm që duhet të zgjidhim.

Kur përmbysemi, kjo thjesht e bën jetën më të ndërlikuar dhe na largon nga momenti i tanishëm. Ndërsa ne duhet të përdorim trurin tonë për të marrë vendime, ne nuk duhet t’i përdorim shumë. Në shoqëri sot, ne kemi një problem parakalues kronik, dhe kjo po shkatërron shëndetin tonë.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!