Shkencë

Arkeologët zbulojnë objektin 2,100 vjeç, ngjan me një celular

Një lloj telefoni i jashtëzakonshëm 2.137 vjeçar është gërmuar nga një varr i një gruaje të re në një Atlantis në Rusi. E pasionuara pas modës e lashtësisë të epokës, Xiongnu është quajtur Natasha nga arkeologët dhe varri i saj u gjet gjatë një kullimi të të një rezervuari të gjerë të bërë nga njerëzit në Siberi.

Në fakt, siç transmeton G.Sh, telefoni celular është bërë nga lloje të ndryshme gurësh të çmuar disa ngjyrësh. Arkeologu Dr. Pavel Leus tha: “Varrimi i Natashës me një telefon celular të epokës Hunnu (Xiongnu) mbetet një nga zbulimet më interesantet në këtë vend varrosjeje.

Gjetja është nga nekropoli Ala-Tey në të ashtuquajturin detin Sayan, një rezervuar gjigant në rrjedhën e sipërme të Digës Sayano-Shushenskaya, termocentrali më i madh i Rusisë, në republikën malore ruse të Tuvas.

Në fakt, gruaja e lashtë që jetoi para lindjes së Krishtit këtë objekt me pamjen e një telefoni modern e përdorte për togzë për rripin.

the discovery is a chic ancient belt buckle made of gemstone jet with inlaid decorations of turquoise, carnelian and mother-of-pearl.
the discovery is a chic ancient belt buckle made of gemstone jet with inlaid decorations of turquoise, carnelian and mother-of-pearl.
Archeologist in awe at 2,100-year-old ‘iPhone’ unearthed in Atlantis grave in Tuva. Ancient Xiongnu-era woman took surprising fashion accessory to the afterlife.
Archeologist in awe at 2,100-year-old ‘iPhone’ unearthed in Atlantis grave in Tuva. Ancient Xiongnu-era woman took surprising fashion accessory to the afterlife.