Shëndeti

Studimi i shkencëtarëve: Koronavirusi do vrasë 15 milionë deri në 68 milionë persona

Vdekjet nga koronavirusi në nivel global mund të mbërrijnë deri në 15 milionë edhe në rastin e skenarit më të mirë të pandemisë, thotë një studim i ri, i realizuar nga Australian National University.

I njëjti studim tregon se GDP-ja botërore do të tkurret me 2.3 trilionë dollarë kur vala e sëm.undjes të ketë kaluar.

Në skenarin më shk.atërrues ndërkohë, bilanci i vd.ekjeve mund të shkojë sipas këtyre shkencëtarëve në 68 milionë, duke përfshirë këtu dhjetëra mijëra vdekje në Britani, Shtetet e Bashkuara e Itali.

Dy kërkuesit që publikuan studimin, Warwick McKibbon dhe Roshen Fernando, paralajmërojnë se edhë nëse arrin të frenohet, epidemia sërish do të ketë impakt të madh edhe në këtë fazë mbi ekonominë botërore.

Edhe në përllogaritjet e tyre, numrin më të madh të jetëve të hum.bura, do të ketë Kina e pas saj, India./TopChannel


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?