Shëndeti

Pilula e parë kundër Covid-19 mund të fillojë provat te njerëzit së shpejti

Një vaksinë kundër Covid-19 që mund të gëlltitet si një pilulë dhe të merret në shtëpi mund të fillojë provat klinike në të ardhmen e afërt, pasi zhvilluesit e saj raportuan të dhëna premtuese.

Ilaçi i quajtur Oravax, është duke u zhvilluar nga kompania izraelito-amerikane Oramed dhe Premas Biotech me bazë në Indi.

Të dy kompanitë janë bashkuar për të krijuar Oravax Medical Inc., i cili shpreson të kombinojë teknologjinë e ofrimit oral të Oramed me ekspertizën e vaksinave të Premas për të krijuar një metodë të re të vaksinimit kundër Covid-19.

Një studim pilot i kryer në kafshë zbuloi se vaksina orale ndihmoi në prodhimin e antitrupave që krijojnë imunitet kundër virusit, pretendon kompania.

Rezultatet premtuese u arritën duke administruar një kapsulë të vetme Oravax.


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?