Shëndeti

Pesë përfitimet shëndetësore të pirjes së një gote me verë të kuqe

Nuk kanë fund pretendimet për përfitimet shëndetësore të verës së kuqe, me studimet që thonë se pirja e moderuar mund të bëjë gjithçka, nga ulja e kolesterolit deri te ndihmesa që të menaxhoni tipin 2 të diabetit.

Ndërsa këto studime fokusohen në antioksidantët dhe kimikatet e pranishme në verën e kuqe dhe përfitimet e tyre të mundshme, ia vlen të kujtojmë se një dietë e shëndetshme përfshin konsum të ulët ose aspak alkool.

Dietologia e lartë në Fondacionin Britanik të Zemrës, Victoria Taylor, thotë: “Ushqime të tjera – duke përfshirë rrushin, boronica dhe luleshtrydhet – ofrojnë antioksidantë pa efektet negative të alkoolit”.

Megjithatë, provat vërtetojnë se një gotë verë e kuqe është një alternativë më e shëndetshme sesa pijet e forta ose birra.

Ndërsa këto opsione të fundit janë ose kalorifike, ose shpesh pihen me pije joalkoolike me sheqer, antioksidantët e pranishëm në verën e kuqe janë treguar nga dekada kërkimesh se ofrojnë një sërë përfitimesh shëndetësore.