Shëndeti

Përfitimet shëndetësore nga Omega 3

Çrregullimi i hiperaktivitetit të defiçitit të vëmendjes (ADHD) është një çrregullim i sjelljes i karakterizuar nga pavëmendje, hiperaktivitet dhe impulsivitet.

Disa studime vërejnë se fëmijët me ADHD kanë nivele më të ulëta të gjakut të acideve yndyrore Omega 3 sesa moshatarët e tyre të shëndetshëm. Për më tepër, studime të shumta vërejnë se shtesat Omega 3 mund të zvogëlojnë simptomat e ADHD.

Omega 3 ndihmon në përmirësimin e vëmendjes dhe përfundimit të detyrave me sukses. Ato gjithashtu ulin hiperaktivitetin, impulsivitetin, shqetësimin dhe agresionin.

Kohët e fundit, studiuesit vëzhguan se shtesat e vajit të peshkut ishin një nga trajtimet më premtuese për ADHD.


SHIKO VIDEON