Shëndeti

Nëse ju ndodh kjo kur dëgjoni muzikë, është një lajm i mirë për ju

A e keni ndonjëherë atë ndjenjën kur e dëgjoni një këngë të mahnitshme dhe e shihni se të gjitha qimet në duart tuaja janë forcuar? Një ndjenjë të tillë e ka përjetuar dhe Greg Evans, gazetar i njohur, i cili ishte rrëqethur kur e kishte dëgjuar këngën ‘Whole Lotta Love’ nga Led Zeppelin, transmeton Telegrafi.

Përjetimi i rrëqethjes gjatë kohës kur dëgjoni muzikë është një gjë e rrallë dhe unike.

Matthew Sachs, vitin e kaluar i ka studiuar individët të cilët i kanë përjetuar këto ndjenja nga muzika dhe ka shikuar se si shkaktoheshin këto ndjenja. Ai ka zbuluar se personat të cilët kishin qenë të lidhur emocionalisht dhe fizikisht me muzikën kishin pasur struktura më të ndryshme të trurit.

Kjo do të thotë se nëse rrëqetheni nga muzika të cilën e dëgjoni ju jeni më të prirë të keni emocione më të fuqishme dhe më intence. /Telegrafi/