Shëndeti

Mos hiqni dorë nga kafja, ja arsyeja

Kemi dëgjuar shpesh që kafja e tepërt ju dëmton rëndë shëndetin, por së fundmi ekspertët kanë nxjerrë një tjetër përfundim, ku na ftojnë që të konsumojmë sa më shumë kafe.

Sipas tyre pirja e kafesë na ndihmon në pastrimin e veshkave.

Kafeja bën që truri t’i dërgojë sinjale gjëndrës së hipofizës, e cila sekreton një hormon që nxit lirimin e adrenalinës në gjak nga gjëndrat e veshkave. Kafeja prodhon një efekt artificial që shkakton energji të tepërta të papërdorura.

Menjëherë pasi kafeja zhduket ka rrezik të shfaqjes së lodhjes, nervozizmit, dhimbjes së kokës dhe humbjes së vëmendjes. Sa më shumë që ju pini kafe aq më shumë trupi juaj çliron adrenalë. Kjo bën që trupi juaj të mbetet në një gjendje të vazhdueshme të stresit.

Një pamjaftueshmëri në veshka karakterizohet nga një nivel i ulët i punës së veshkave që çon në lodhje, ulje të presionit të gjakut, dobësi, mungesë të përqendrimit, depresion, ankth, pagjumësi, dhe dëshirë për kripë dhe sheqer.