Shëndeti

I vendosni vezët te dera e frigoriferit? Paskemi bërë gabim të tmerrshëm gjatë gjithë jetës

Jeni të rregullt dhe i vendosni vezët në derën e frigoriferit, pikërisht në ndarjen e caktuar? Nëse po, ashtu si shumica bëjnë, jeni duke bërë një gabim shumë të madh.

Eksperti i ruajtjes se ushqimit Vlatka Lake, jep një përgjigje qe duhet te na vleje, teksa sugjeron qe vezët nuk duhet te vendosen ne ndarjen përkatëse, por te sistemohen brenda rafteve ne frigorifer.

“Ndryshimet e temperaturës qe vijnë si pasoje e hapjes dhe mbylljes se shpeshtë te frigoriferit bëjnë që vezët të prishen më shpejt”- thotë ai.

Një këshillë tjetër që duhet të ndiqni për të mbajtur sa më të freskët vezët: shmangni ruajtjen e tyre pranë mishit të papërpunuar dhe ushqimeve me erë të fortë.


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?