Shëndeti

Është mendja jonë që e bën trupin të sëmurë, por ne nuk e kuptojmë

Ne jemi krijesat e vetme në sipërfaqen e tokës të afta për të transformuar biologjinë tonë, nëpërmjet asaj që mendojmë dhe ndjehemi. Qelizat tona vëzhgojnë vazhdimisht mendimet tona dhe janë modifikuar nga ato. Një sulm depresioni mund të prishë sistemin tonë imunitar. Nëse jemi të sigurt, përkundrazi, mund ta forcojmë shumë.Argëtimi dhe një aktivitet i balancuar na mbajnë të shëndetshëm dhe zgjasin jetën tonë. Kujtimi i një situate që nuk është pozitive apo trishtuese, në vend që të mos bëjë asgjë, liron të njëjtat hormone dhe të njëjtat substanca biologjike shkatërruese të stresit.

Qelizat tona vazhdimisht përpunojnë të gjitha përvojat tona dhe i metabolizojnë ato sipas pikëpamjeve tona personale. Shkurtimisht, nuk është e mundur të merren të dhëna, ashtu siç janë. Përkundrazi, ne vetë i interpretojmë ato dhe si rrjedhim, i përvetësojmë. Merrni një individ të depresionuar, për shembull. Ai mund ta prokurojë trishtimin e tij në çdo pjesë të trupit të tij.

Prodhimi i neurotransmetuesve në trurin e tij do të ndryshojë, niveli i hormoneve do të ndryshojë, cikli i gjumit do të ndërpritet dhe receptorët neuropeptid në sipërfaqen e jashtme të qelizave të tij të lëkurës do të ndryshojnë. Trombocitet e gjakut gjithashtu do të bëhen më të trashë dhe ka më shumë të ngjarë që të formojnë mpiksje. Edhe lotët e tij do të kenë karakteristika të ndryshme kimike nga ato të lumturisë.

Gjithë ky profil biokimik mund të ndryshohet krejtësisht. Por vetëm nëse personi në fjalë mund të gjejë qetësi. Ajo që është thënë deri tani mund të konfirmojë vetëm diçka thelbësore. Që është e nevojshme të përdorim vetëdijen dhe ndërgjegjen tonë, në mënyrë që të mund të jemi në harmoni me veten tonë.


Procesi i plakjes mund të neutralizohet çdo ditë. Dëshironi të dini se si është trupi juaj sot? E pra, mbani mend atë që keni menduar dhe ndjerë dje. Dëshironi të dini se si trupi juaj do të duket nesër? Vëzhgoni mendimet dhe emocionet që do të ndiheni sot!

Gjithmonë mbani mend se nëse mund të hapni zemrën dhe mendjen, ju do të parandaloni disa kirurgë që ta bëjnë atë për ju! Shërimi është tek ne dhe fatkeqësisht shumë herë ne nuk e kuptojmë atë. Në të vërtetë, ne shpesh jemi përgjegjës për të metat tona.

Ne duhet ta kërkojmë qetësinë dhe lumturinë tonë brenda nesh, në shpirtin tonë, në mendjen tonë. Në zemrën tonë. Në mendimet dhe emocionet tona. Çelësi është këtu, brenda nesh. Vetëm shikoni për këtë. Duhet vetëm ta gjeni.