Shëndeti

8 produktet që duhet t’i hidhni menjëherë, shkaktojnë kancer

Çdo ditë jemi në kontakt me një numër të madh artikujsh, shumë prej të cilëve paraqesin rreziqe shëndetësore që mund të grumbullohen me kalimin e kohës. Shumë kimikate duken të sigurta, por nuk janë dhe ka gjasa të dyshohen vetëm kur shëndeti fillon të dështojë.

Lista e artikujve dëmtues është shumë e gjatë, këtu janë vetëm disa artikuj të përditshëm që më mirë t’i eliminoni:

Ëmbëlsuesit artificial

Ëmbëlsuesit artificial ju mashtrojnë në të menduarit që nuk e ruani yndyrën dhe zvogëloni rrezikun e diabetit, por nëse jeni duke kërkuar përfitime shëndetësore, do të ishte mirë t’i hidhni ato paketa me ngjyrë në plehra. Shikoni për ëmbëlsues natyral. E njëjta vlen edhe për çdo ushqimet ose pijet që përmbajnë ëmbëlsues artificial. Përveç përkeqësimit të ndjeshmërisë së insulinës dhe promovimit të shtimit të peshës, ëmbëlsuesit artificial gjithashtu promovojnë probleme të tjera shëndetësore më të rënda, duke përfshirë sulmet në zemër, goditjet dhe sëmundjet Alzheimer. Një nga mekanizmat me të cilin ëmbëlsuesit artificial promovojnë trashje dhe sëmundje është shkatërrimi i mikroflorës së zorrëve. Në veçanti ata ndryshojnë rrugët metabolike të lidhura me funksionin metabolike.

Enët plastike dhe shishet për ushqim

Ngrohja, së bashku me larjen, mund të rrisë sasinë e kimikateve në kontejnerë dhe shishe, kështu që nuk është ide e mirë të ripërdorni kontejnerët e vjetër.Gjithashtu zgjidhni për shishe qelqi nëse keni fëmijë të vegjël. Kthehuni tek qelqi dhe nuk do të keni nevojë të luftoni për të kuptuar se cila plastik mund të jetë më i sigurt…

Tigani që nuk ngjit

Për të pastruar më tej kuzhinën tuaj, hidhini enët e gatimit dhe tiganët që nuk ngjisin dhe zëvendësojini ato me enë gatimi qeramike ose qelqi. Veshja jo-ngjitëse është bërë nga një produkt kimik i quajtur acid perfluorooctanoic (PFOA), i cili është etiketuar si kancerogjen.

Aromatizuesit e ajrit

Aromatizuesit e ajrit shpesh përmbajnë 2, 5-diklorofenol, një metabolit 1,4-diklorobenzen, i cili ka qenë i lidhur me pubertetin e hershëm dhe probleme të tjera shëndetësore, duke përfshirë kancerin. Hapja e dritareve dhe dyerve herë pas here mund të ndihmojë dhe përmirësojë cilësinë e përgjithshme të ajrit në shtëpinë ose zyrën tuaj. Nëse doni një aromë, zgjidhni vajra cilësorë që mund të mbështesin efektivisht shëndetin dhe mirëqenien tuaj.

Sapunët antibakterialë

Dezinfektimi periodik i trupit dhe mjedisit rrethues mund të shkaktojë shumë më shumë dëmtime sesa përfitime. Jo vetëm që promovon zhvillimin e baktereve rezistente ndaj ilaçeve, por komponimet antibakteriale si triclosan janë gjithashtu të lidhura me efekte të dëmshme shëndetësore, veçanërisht për fëmijët e vegjël. Uji i ngrohtë dhe një sapun i butë janë gjithçka që ju duhet për të eliminuar në mënyrë të sigurt mikrobet që shkaktojnë sëmundje. Përveç sapunëve të dorës dhe produkteve që tregtohen posaçërisht si antibakteriale, triclosan mund të gjendet edhe në një sërë produktesh të tjera shtëpiake dhe të kujdesit personal, duke përfshirë lodrat, kremrat e akneve dhe pasta të dhëmbëve.

Një dezinfektues që funksionon mjaft mirë për të gjitha vendet ku mikrobet duan të rriten – është 3% peroksid hidrogjeni dhe uthull.

Produkte komerciale për pastrim

Zevendesojini ato me

– Sodë buke

– Uthull e bardhë

– Lëng limoni

– Peroksid hidrogjeni

– Sapun të lëngshëm

– Vajra esenciale organike

– Produktet e kujdesit personal

Për të përballuar këtë cikël të humbjeve të shëndetshme, kaloni në markat biologjike të tualetit dhe kozmetikës. Më mirë akoma, thjeshtoni rutinë dhe krijoni produktet tuaja.

Pajisje elektronike

Telefonat pa tel rritin rrezikun e kancerit të trurit. Për të reduktuar ekspozimin, shmangni vazhdimisht kontaktin e telefonit tuaj inteligjent me trupin tuaj. Është e rëndësishme të kuptojmë që për sa kohë që telefoni juaj celular është i ndezur, ai lëshon rrezatim, edhe kur nuk po bëni telefonatë. Pra, mbajtja e një celulari pranë për 15 orë në ditë është duke i dhënë asaj zone të trupit tuaj ekspozim të vazhdueshëm ndaj rrezatimit.

Eliminoni faktorët e rrezikshëm që parandalojnë shëndetin optimal

Ne jetojmë në një botë jashtëzakonisht toksike; ky është një realitet fatkeq. Dieta juaj luan një rol të rëndësishëm, por ju jeni gjithashtu të ekspozuar ndaj një sasie të madhe kimikatesh nga të gjitha produktet që përdorni.

Marrja e njëfarë kohe për të kaluar dhe rivlerësuar produktet që përdorni është një hap pozitiv që mund t’ju ndihmojë të zvogëloni dukshëm ngarkesën toksike dhe kjo do të ketë vetëm pasoja pozitive në shëndetin tuaj.

Ndotja e mjedisit është një problem i madh, por për pjesën më të madhe nuk ka zgjidhje të menjëhershme. Mënyra më e mirë për ta shmangur këtë është shpenzimi i kohës tuaj për mjedisin tuaj: shtëpia dhe produktet me të cilat jeni në kontakt çdo ditë.

Zakone të tilla si qëndrimi ulur dhe përdorimi i teknologjisë do t’ju ndihmojnë gjithashtu për të përmirësuar shëndetin tuaj dhe për të zvogëluar shanset për sëmundje kronike.