précis

Thënie nga Gëte

Unë e quaj arkitekturën muzikë të ngrirë.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Nuk ka rrugë më të sigurt për t’u arritisur nga bota sesa arti, por as nuk ka lidhje më të sigurt më të sesa arti.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Çmenduria, nganjëherë, s’është gjë tjetër veçse arsyeja e shprehur në një formë të ndryshme.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Lum ai që kupton në kohë se dëshirat e tij nuk përputhen me mundësitë.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Ku ka shumë dritë, hija është më e errët.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Edhe në ëndrrat më të bukura, njeriu nuk mund t’ia kalojë natyrës.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Gjëja më e bukur tek fëmijët është kujtimi i natës që i kemi ngjizur.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Nëse fëmijët do të rriteshin sipas të dhënave të muajve të parë, do të kishim vetëm gjeni.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Çfarëdo që dëshiron të fillosh, filloje! Guximi zotëron gjenialitet, forcë, magji.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Teologët nën lëkurën e tyre prej qengji janë ujqër të tërbuar.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Nga të gjitha ngjyrat të bardhen bëri Njutoni. Dhe të bardhë e kujtuan të gjithë, pothuajse për një shekull!
(Johann Wolfgang von Goethe)

Njeriu gabon derisa të frymojë.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Ai që nuk di gjuhë të huaja nuk di asgjë as mbi gjuhën e vet.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Nga të gjithë hajdutët, budallenjtë janë më të dëmshmit. Ata na vjedhin njëherësh edhe kohën edhe humorin.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Idetë e përgjithshme dhe mendjemadhësia e tepruar janë gjithmonë në pikën e shkaktimit të dëmeve të mëdha.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Idetë e përgjithshme dhe mendjemadhësia e tepruar janë gjithmonë në pikën e shkaktimit të dëmeve të mëdha.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Mos iu shmang kësaj dite! Dita që ti ndjek, s’është më e mirë.
(Johann Wolfgang von Goethe)

S’ka asgjë më të tmerrshme se injorancën në veprim.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Kush është gjallë duhet të jetë gjithnjë gati për ndryshime.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Ndodh vetëm nga mendjemadhësia e pavetëdijshme që nuk duam ta njohim veten si kopjacë.
(Johann Wolfgang von Goethe)

Marrë nga: aforizma.al


SHIKO VIDEON