précis

Thënie nga Bacchylides

Aforizma të tjerë:

Kujt një e kujt një tjetër, djalli i cakton dhimbje gjithkujt.
(Bacchylides)

Jeta njerëzrore është e shkurtër, dhe shpresa është rrënimi i saj.
(Bacchylides)

Njeriu nuk e njeh lumturinë e vërtetë, pasi ai nuk resht së dëshiruari gjërat që nuk ka.
(Bacchylides)

Vdekja më e tmerrshme është ajo që shihet duke ardhur.
(Bacchylides)

Mendimet e kundërta kanë shpesh një rëndësi përcaktuese në sqarimin e vetë ideve tona.
(Francis Haskell)

Të fituarit kanë tendencë të jenë shakaxhinj.
(Saul Bellow)

Kush ha tepër, është i palumtur edhe pasi ka ngrënë.
(Allen Carr)

Liria kërkon atë që e vlerëson, atë që është i gatshëm të japë jetën për të.
(Dante Alighieri)

Ka adoleshencë që fillon edhe nëntëdhjetë vjeç.
(Alda Giuseppina Angela Merini)

Frika dhe gënjeshtrat intensifikojnë vetëdijen.
(Mason Cooley)

Të qëndrosh në maje të gishtave nuk është të rritesh.
(Lao Tzu)

Kërkoj qendrën e përhershme të gravitetit, që të mos më lërë të ndërroj kurrë mendim, mbi gjërat dhe mbi njerëzit.
(Francesco Battiato)

Unë besoj vetëm tek fjala. Fjala lëndon, fjala bind, fjala damkosë.
(Ennio Flaiano)

Rrugët që shpien në plotësimin e dëshirave të zemrës, janë të gjitha të gjata.
(Joseph Conrad)

Shumë njerëz e ngatërrojnë ndërgjegjen e pastër me kujtesën e turbullt.
(Doug Larson)

Dinjiteti vetjak matet me metrën e ndërgjegjes vetjake, jo me përshtypjet e të tjerëve.
(Fausto Cercignani)

Edhe fati i keq është i ndryshueshëm. Ndoshta do të vijë, ndoshta s’do të vijë, por ndërkohë nuk është: ti shpreso më të mirën!
(Lucius Annaeus Seneca)

Të jesh i famshëm do të thotë që, mijëra njerëz kanë idenë e gabuar për ty.
(Erica Jong)

Nganjëherë bota është më e keqe nga ç’mund ta njoh apo imagjinoj unë.
(Laurell K. Hamilton)


SHIKO EDHE: Mësoni si bëhet testi i COVID-19?