précis

Rikthehet Grupi 403, “Përralla e fundit” është kënga e parë në histori të grupit që i realizojnë videoklip

Grupi 403 rikthehet pas shumë vitesh në skenën muzikore përmes këngës “Përralla e fundit”, e cila në të njëjtën kohë është kënga e parë me videoklip e rock grupit.

Muzika, teksti dhe orkestrimi i kësaj kënge është bërë nga Hektor Gjurgjiali, solisti i grupit.

Më poshtë ju sjellim edhe tekstin e plotë të këngës:

Përralla e fundit

Askush nuk foli e as nuk këndoj për te,

Nuk e përmendin, pak kohë që është nën dhe,

Unë do t’ju flas se më duket pak vetja si ai.

Ështe një këngë, flet vetëm për një gjeth,

Që tërë kohën e kaloi në lartësi.

I vetmuar , i pathyer, kishte një qëllim.

Ishte pjesë e vogël e një trungu shumë të madhë

I vendosur në një degë diku në fund

Ishte ky që këtij trungu i jepte gjallëri

Kishte detyrë të rinte aty si mburojë

Deri sa jeta e tij mos mari fund

Të kujdesej dhe të mbronte një lule dhe një frut

Kalonin ditët, kalonte borë dhe shi

Kalonte dielli, kaluan shumë stuhi

Kjo ishte lufta që natyra e bënte me kte gjeth

Kaluan stinët, kaluan vite shumë

Gjethi detyrën e kishte kryer deri në fund

Dhe erdhi koha që ai të largohej nga kjo degë

Ishte Shtatori kur gjethi fluturoi

E ktheu kokën, për herë të fundit i shikoi

Lulën dhe frutin e rritur që për te ishin gjithcka

E dinte se kur të vijë Janari

Nuk do t’i dihet as varri

Por thellë në zemër e dinte se shpesh do t’a kujtojnë.


SHIKO EDHE: Si do të duket jeta pas COVID-19?